The Clearing House Payments Co. - Corporate Headquarters

Client: The Clearing House Payments Co.

A financial services client that is over 175 years old, and wholly owned by the largest banking corporations in the country. They were looking to update their New York Corporate Headquarters housing their executive as well as their primary Data Operations Center. The overall plan was reorganized and updated to a feel of “old-world” banking back into their interiors, reflecting their heritage.

SIGMA7 designed a contemporary twist on the old-world banking style with sleek lines and judicious use of wood moldings and upscale finishes. For a new Boardroom, reception areas, and Library and Archive Rooms. The Boardroom seats 40, and has a dual level AV system consisting of a large projection screen at one end, with 8 large monitors tucked into the custom designed boardroom table to allow all members to view presentations and presented information close up, along with audio pickup and distributed speakers. Soft seating areas were deigned to reflect tis updated turn on the old-world banking aesthetic, incorporating several historical architectural and artwork artifacts from throughout the history of the company. These were melded with other contemporary furniture and architectural designs to bridge reflect the legacy of the company as well as their vision forward.

The Data and Operation upgrades included a new NOC (Network Operations Center), mirroring their redundant data center facility. Additionally, new parallel switch gear and a new 2N UPS system were designed. The data center raised floor area was master planned and initial phases of reorganization to allow legacy equipment to consolidate efficiently and allow for new technology with a much greater power density. New power distribution and cooling systems were installed to increase efficiency and reliability.

 

Back to Portfolio